افسردگی، خطر سکته مغزی را تا ۴۵ درصد افزایش می‌دهد

 بی‌تحرک بودن، مصرف دارو یا رژیم غذایی ناسالم، داشتن شرایط پزشکی نظیر دیابت یا فشار خون بالا از عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی هستند.

محققان با بررسی بیش از ۳۰۰هزار نفر در قالب ۲۸مطالعه دریافتند: افسردگی تا ۵۵درصد خطر بروز حملات کشنده مغزی را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه هاروارد، با تجزیه و تحلیل ۲۸مطالعه که تا کنون انجام شده و در برگیرنده ۳۱۸هزار فرد و هشت هزار و ۴۷۸مورد سکته مغزی بود، دریافتند افسردگی تا ۴۵درصد خطر سکته‌های مغزی و تا ۵۵درصد حملات کشنده مغزی را افزایش می‌دهد.


بر اساس نتایج بررسی این محققان، حمله‌های مغزی، اصلی‌ترین علت مرگ و ناتوانی های دائمی در انسان است  سلامت و مهر . 

نویسنده پژوهش، دکتر پان از دانشکده سلامت عمومی هاروارد می گوید: در نتیجه تجزیه و تحلیل داده‌ها، شواهد قوی دال بر این که افسردگی عامل مهم در سکته است، وجود دارد؛ با توجه به شیوع بالا و بروز افسردگی و سکته مغزی در جمعیت عمومی، ارتباط مشاهده شده بین افسردگی و سکته مغزی، دارای اهمیت بالینی و بهداشت عمومی است.

محققان عواملی را برای علت ارتباط بین افسردگی و سکته مغزی ارائه دادند که از آن جمله، داشتن سیستم غدد عصبی (اعصاب و غدد درون‌ریز) و سیستم ایمنی ملتهب، داشتن عادات سلامتی ناسالم نظیر سیگار کشیدن، بی‌تحرک بودن، مصرف دارو یا رژیم غذایی ناسالم، داشتن شرایط پزشکی نظیر دیابت یا فشار خون بالا که عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی هستند. اما ارائه دقیق علت این عارضه نیازمند مطالعات بیشتری است.


منبع: سلامت نیوز

www.salamatomehr.com

دیدگاه خود را بیان کنید



نظرسنجی