سلسله تجارب مهارت های فرزندپروری روانشناسان با تجربه ( قسمت دوم)

سلسله تجارب مهارت های فرزندپروری روانشناسان با تجربه ( قسمت دوم)

کمال گرایی و سخت گیری بی مورد کنار بگذارید چون نتیجه آن پرورش فرزندان اهمال کار خواهد بود .
چنانچه فرزند شما زیاد کنم کاری می کند با یک توپ نرم با برجستگی های فراوان روی بدنش ماساژ دهید تا آگاهی حسی به مغرش وارد و تحریک شود و نیاز به کتک کاری نداشته باشد.
تا حد امکان خودتان الگوی خوبی باشید به لحاظ ادب ، مطالعه ، معنویت ، ورزش و.....
هر از گاهی آنها رابه کتابخانه و نمایشگاه های مختلف ببرید تا دید آنها نسبت به مشاغل و عشق به مطالعه تقویت شود .
تا حد امکان سعی نکنید همه ی خواسته های او را رفع کنید چون ناکامی را تجربه نخواهد کرد و چنانچه در نبود شما ناکام شود به مشکلات فراوانی برخواهد خورد و قادر به حل مشکلاتش نخواهد بود.
از همان کودکی صبر را به او بیاموزید و خواسته های او را گاهی عمدا به تاخیر بیندازید.
چنانچه قولی به دادید عمل کنید و قول شما در حد توان تان باشد .سلامت و مهر
برای جایزه دادن و پاداش ابتدا به مدت یک هفته می توانید پاداش دهید بعد که رفتار مورد نظر شما شکل گرفت فاصله پاداش ها را بیشتر کنید مثلاً هر سه روز یک پاداش و چند بار تکرار حالا هر هفت روز یک پاداش و... تا پاداش نقش تقویتی و تربیتی داشته و حالت باج دهی به خود نگیرد .
لیست رفتارهایی را که قرار است تغییر دهید یادداشت کنید .
لیست رفتارهایی که قرار است نادیده بگیرید یادداشت کنید.


لیست رفتارهایی که قرار است تقویت و تشویق کنید بنویسید.
بنویسید فرزندتان و خودتان و همسرتان چه نقاط قوتی دارند ؟
بنویسید فرزندتان و خودتان و همسرتان از چه کارهایی خوششان می آید و از چه کارهایی بدشان می آید و ناراحت می شوند ؟
فرزندتان را به هیچ عنوان با دیگران مقایسه نکنید بلکه او را با چند روز قبلش و با عملکرد سال قبلش مقایسه کنید چون هیچ بشری از مقایسه شدن با دیگران خوشش نمی آید .
تفاوت های فردی را در نظر بگیرید و با انسان ها یکسان رفتار نکنید هر کسی ظرفیت خاصی دارد .
هنگام انتقاد سعی کنید در حضور دیگران نباشد و در خلوت باشد و انتقاد در حد ظرفیت روانی افراد و به قصد سازندگی نه تخریب باشد .
به فرزندان خود معجزه رازداری را بیاموزید و همینطور مهمان نوازی.محمد کفاش روانشناس بالینی
تا حد امکان از بر چسب زدن خودداری کنید مثلاً تو احمقی و... تصور کنید برچسب یک تن ماهی را جدا کنید و روی آن بنویسید غذای سگ و داخل سفره بگذارید چه کسی احتمال دارد برداشته و مصرف خواهد کرد ، طبیعتاً هیچ کس چون برچسب خوبی ندارد.
تا جایی که امکان دارد بازی های سنتی مانند گل و پوچ ، مارپله و منچ و شطرنج و ... را جایگزین بازیهای کامپیوتری و موبایلی کنید تا بچه ها تحرک داشته و دچار آسیب ها ی جسمی و روانی نشوند .
پس انداز کردن را از کودکی به آنها بیاموزید .
اگر از دست فرزندان خسته شدین نگران نباشید طولی نخواهد کشید که خانه خلوت و ساکت خواهد شد و شاید به زور هم نتوانی فرزندانت را دور هم جمع کنی و حسرت با هم بودن را خواهی خورد .سلامت و مهر
چنانچه از آدم و عالم خسته شدی چشمانت را ببند و تصور کن فوت کردی ، دوست داری دیگران سر مزارت در موردت چی بگن .
اگر پزشک به شما اعلام کند که یک هفته دیگر بیشتر زنده نیستید، چه جوری با فرزندانت رفتار خواهی کرد ؟
با بچه همسایه که میاد خانه شما چقدر شیک رفتار می کنید ، محض رضای خدا با فرزندت هم مثل بچه همسایه رفتار کن کل مشکلاتت رفع خواهد شد .
هفت سال اول خواسته های او را برآورده ساز و مثل پادشاه با او رفتار کن ، هفت سال دوم تربیتش را شروع کن و با او دوست باش و هفت سال سوم او را به عنوان مشاور خودت برگزین .
به فرزندان خود اعتماد داشته باشید و در مغزشان هدف بکارید تا بی هدف نباشند چون انسان های بی هدف طعمه افراد هدفمند خواهند شد.
چنانچه فرزند شما تنبلی کرد و کارهاش مانده بررسی کنید کم خونی ، کمبود ویتامین و کم کاری تیروئید یا استرس و اضطراب و افسردگی و وسواس فکری عملی و نگرانی لذا سریع با او برخورد بد نداشته باشید و صبورانه دنبال سبب شناسی و راه حل باشید. درمان کمال گرایی و اهمال کاری را پیگیری کنید.

سلسله تجارب قسمت اول

محمد کفاش روانشناس بالینی 09052065335

دیدگاه خود را بیان کنید



نظرسنجی