24+1 ابزار کاربردی گوگل برای محققان

24+1  ابزار کاربردی گوگل برای محققان

استفاده ناکارآمد از اینترنت و تکنولوژی دغدغه امروز بشر به شمار می رود و بدون شک یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما در برابر پدیده اینترنت، عدم آشنایی با کاربرد های فوق العاده
 کارآمد آن است . اغراق نیست اگر بگوییم بیش از 70 درصد از زمانی که کاربران ایرانی در اینترنت می گذارند فاقد هرگونه استفاده علمی و یا دارای ارزش اقتصادی برای آن ها است. مشکل، زمانی حادتر می شود که بپذیریم حتی جامعه دانشگاهی و پژوهشگران ما هم به درستی نمی دانند با اینترنت چه کنند. شاید بتوان گفت امروز گوگل قلب اینترنت است و در ادامه مطلب شما می توانید ۲۵ ابزار گوگل را جهت پیشبرد پروژه هاتان مشاهده کنید:
1: Google Scholar :
گوگل اسکالر یکی از ابزارهای پژوهشی گوگل جهت جستجوی مقالات تخصصی از بین صفحات مجموعه مجلات و پایگاه های علمی مختلف و البته با رعایت کلیه ملاحظات قانونی نشریات معتبر دنیاست. شما می توانید جهت نوشتن مقاله یا مطالعه مقالات دیگران از این منبع عظیم استفاده کنید. نتایج جستجو گوگل اسکالر براساس میزان ارتباط با واژه جستجو شده فهرست می‌شود. بر خلاف موتور جست‌وجوی همگانی گوگل، در گوگل اسکالر مرتب کردن یافته‌ها بر اساس میزان ارجاع به آن توسط دیگر مولفان است و نه صرفا دفعات بازدید یا پیوند به آن در اینترنت.

توانمندی ها :
این سرویس توان‌مندی‌های گوناگونی را در اختیار کاربران ارائه می‌دهد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: امکان جست‌وجوی مقاله‌ها بر حسب سال انتشار، مشاهدهٔ ارجاع‌ها و جست‌وجو براساس آن، امکان مشاهدهٔ شمار ارجاع‌ها، یافتن نسخه‌های گوناگون مقاله در اینترنت، امکان ارائهٔ ارجاع قالب‌بندی شدهٔ مقاله با فرمت‌های گوناگون، نمایش اطلاعات نویسندگان و پژوهش‌گران برتر.

 


 ۳ : Google Books :
Google Books که پیش تر با نام گوگل بوک سرچ یا گوگل پرینت عرضه می‌شد، سرویسی است که مورد جستجو را در متن کامل کتبی که شرکت گوگل در پایگاه داده خود ذخیره دارد، پیدا می‌کند. این سرویس در ماه اکتبر ۲۰۰۴ در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت با نام گوگل پرینت معرفی شد.
گوگل بوکز یکی دیگر از سرویس‌های بحث برانگیز گوگل بود. کمپانی شروع به اسکن کتاب‌ها کرد و آنها را به صورت محدود آپلود نمود و نسخه کامل کتاب‌هایی که اجازه داده می‌شد را به موتور جستجوی جدید خود برای کتاب‌ها اختصاص داد.
احتمالا با آن همه سر و صدایی که سر قوانین کپی رایت گوگل بوک به وجود آمد، قبلا با آن آشنا شدیده اید، هزاران نسخه کپی شده کتاب هایی که رویای خواندن خیلی از آن ها برای ما ایرانی ها فقط در گوگل بوک قابل تصور است.
ایجاد کتابخانه های شخصی و جستجو در بین موضوع بندی های فوق العاده گوگل، تنها امکانات ابتدایی ابزاری است که مطمئنا لذت داشتن یک کتابخانه آنلاین نامحدود را تحقق می بخشد.

۴ : Google News Archive Search :
 تاریخ همیشه بهترین مفسر زمان است. با این ابزار گوگل در زمان سفر کنید و در آرشیو اخبار دنیا گشت و گذار کنید. گاهی گشت و گذار در اخبار 200 سال گذشته ما را با حقیقت خیلی از امور آشنا می کند.


۵ : U.S. Government Search :
ااین هم یکی دیگر از ابزارهای جستجوی خاص گوگل که البته بیشتر به درد ساکنان ایالات متحده می خورد و برای جستجو در اسناد و وب سایت ها دولتی به کار می رود.

۶ : Google Custom Search Engine :
جستجوی پیشرفته در موتور جستجوی گوگل
جستجوگر گوگل یک موتور جستجوی وب است که در مالکیت گوگل است. گوگل از راه این وب‌گاه روزانه صدها میلیون دلار درآمد به‌دست می‌آورد.
است این موتور جستجو بیشترین بازدیدکننده در بین کاربران را دارد. موتور گوگل روزانه چندصدمیلیون بار به طرق مختلف استفاده می‌شود. مهم‌ترین هدف گوگل، یافتن متن موردنظر در میان صفحات وب است. اما انواع دیگر اطلاعات به وسیلهٔ قسمت‌های دیگر آن مثل جستجوی تصاویر گوگل، نیز مورد جستجو قرار می‌گیرند.
ترتیب قرارگرفتن نتایج جستجوی گوگل بستگی به عاملی به نام رتبهٔ صفحه دارد. جستجوی گوگل با به‌کاربردن عملگرهای جبر بولی مانند شمول و عدم شمول، گزینه‌های زیادی را برای کاربران قابل تنظیم کرده‌است.


۷ : Web History :
مرورگر وب به نوعی نرم‌افزار کاربردی گفته می‌شود که برای دریافت، نمایش و مرور اطلاعات از وب جهان‌گستر مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک منبع اطلاعات با یک شناسانه یکنواخت منبع شناخته می‌شود، این منبع می‌تواند یک صفحه وب، تصویر، ویدئو و یا هر نوع اطلاعاتی دیگری باشد.
هر چند مرورگرها برای دسترسی به وب جهان‌گستر طراحی شده‌اند، اما از آن‌ها می‌توان برای دسترسی به اطلاعات سرورهای وب در شبکه‌های خصوصی و یا پرونده‌ها در فایل سیستم‌ها هم استفاده کرد.
ااز ابزارهای هوشمند گوگل برای شخصی سازی کردن جستجوهای شما ایجاد شده است. ایده کار خیلی ساده است. ردپای شما در نت نشانگر علاقه مندی های شماست و گوگل با استفاده از همین ردپا مسیر های احتمالی دلخواه شما را برای آینده حدس می زند.


۸ : Google Code Search :
جستجوگر اختصاصی و البته ممنوعه! کدسورس های متنوع از سر تا سر وب. نمایشی دلپذیر از مجموعه هایی رویایی برای تمامی برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب است. البته به درد پروژه های دانشجویی بچه های کامپیوتر نیز می خورد. البته اگر کپی پیست تنها نباشد!


۹ : Google Mobilizer :
ایکی از راه هایی که به شما کمک می کند تا بتوانید در تمام مکان ها از وب و صفحات استفاده کنید، گوگل موبایلز است. اما آیا تابه حال پیش آمده در هنگام استفاده از تلفن همراه با صفحات ناسازگار وب برخورد کنید. این امکان گوگل به شما کمک می کند تا هر صفحه ای از وب را به صورت ایده آل در گوشی های مختلف ببینید. حالا شما می توانید در هر زمان و مکانی به صفحاتی دل پذیر دسترسی داشته باشید.


۱۰ : Notebook :
من که همیشه از داشتن یک دفتر یادداشت همیشه همراه با امکانات عالی لذت برده ام. شما چطور؟


۱۱ : SketchUp :
از نرم‌افزارهای بسیار ساده و کار آمد سه بعدی سازی به خصوص در حوزه معماری می‌باشد. این نرم‌افزار برای مهندسی راه و ساختمان، مهندسی مکانیک، و همچنین طراحی بازی‌های ریانه‌ای کاربرد دارد.
اگر شما از جمله دانشجویان رشته های مهندسی مانند معماری هستید که این مطلب را می خوانید می توانید از این به بعد طراحی و ساخت مدل های سه بعدی تان را هم در امپراطوری گوگل انجام دهید.

طراحی در اسکچ‌آپ:
مدل‌های این برنامه کلاً از اتصال خطوط به یکدیگر به عنوان لبه‌های مدل ایجاد می‌شوند. در صورت پیوستن تعداد سه لبه یا بیشتر به یکدیگر یک صفحه یا plan ایجاد می‌شود و به طور خودکار وجه مدل بوجود می‌آید. لبه‌های مورد نظر و نیز وجه ایجاد شده باعث ایجاد مدل سه بعدی می‌شوند.


۱۲ : Alerts :

ممکن است حوزه پژوهشی کار شما مستلزم دریافت اطلاعات به روز در موضوع خاصی باشد، یک از سورپرایز دیگر گوگل، "گوگل آلرتز" است ! با استفاده از این ابزار چنانچه در موضوع مشخص شده اطلاعاتی منتشر شود شما اولین نفری خواهید بود که از آن مطلع می شوید. فکر کنید تمامی فیدهای دنیا را جمع کردند و شما براساس موضوع دلخواهتان اطلاعات به دست می آورید.

موارد استفاده:
گوگل آلرت یکی از مفیدترین و ناشناخته‌ ترین سرویس‌ های گوگل است. با این سرویس می‌توانید برای یک یا چندین کلیدواژه یک آلرت بگذارید و هر وقت موضوعی با این محتوا در وب منتشر شد، گوگل آن را به ایمیل شما میل کند. قطعا هیچ محدودیتی هم در مورد تعداد آلرت‌ها وجود ندارد.
اگر کمی ساده تر بخواهم بگویم باید گفت فرض کنید شما عبارتی را در گوگل سرچ می‌ کنید. اما می‌ خواهید هر چیز جدیدی که در مورد آن عبارت به اینترنت اضافه می‌ شود را هم بدانید. مثلا اسم خودتان را جستجو می‌کنید و تمایل دارید هرگاه نام خودتان در هر نقطه‌ای از وب برده شده از آن باخبر شوید.اینجاست که گوگل آلرت به درد شما خواهد خورد !
از این سرویس در موارد بسیاری می‌توان استفاده کرد و یکی از پرکاربردترین آنها برای مواقعی است که می‌خواهید یک جریان خبری در حال اتفاق را پیگیری کنید. مثلا لغت «فوتبال» را آلرت کنید و هروقت خبر جدیدی در مورد فوتبال روی داد، گوگل شما را با خبر می‌کند.


۱۳ : Desktop :
یک نرم‌افزار کاوشگر دسکتاپ است که توسط گوگل برای لینوکس، ویندوز و مک اواس ده ساخته شده است. این برنامه جستجو در نامه‌های الکترونیکی، پرونده‌های رایانه، پرونده‌های موسیقی، عکس‌ها، صفحات وب دیده‌شده و دیگر گجت‌های گوگل را پشتیبانی می‌کند.
هر چیزی که نیاز دارید در جلوی چشمان شماست. دسترسی آسان به همه ابزارهای مورد استفاده در نزدیک ترین مکان ممکن یعنی دسکتاپ شما، مطمئنا بر سرعت انجام تحقیقاتتان کمک خواهد کرد.


۱۴ : Google Pack :
مجموعه ای از نرم افزارهای گوگل را می توانید در این بخش به صورت یک پکیج دانلود کنید.


۱۵ : iGoogle :
گوگل سرويس iGoogle خود كه براي شخصي سازي امكانات سايت گوگل بر مبناي علائق و نيازهاي كاربران به كار مي رود را به روز كرد.
iGoogle ابتدا در مي سال 2007 با هدف ارتقاي خدمات جستجو از طريق شخصي سازي و تشويق كاربران به استفاده بيشتر از خدمات گوگل راه اندازي شد.
استفاده از اين سرويس مستلزم بهره مندي از حساب كاربري در گوگل است، زيرا گوگل از اين طريق سير فعاليت هاي هر كاربر را زيرنظر گرفته و تلاش مي كند خدمات ارائه شده به هر كاربر را ارتقا بخشد.
در نسخه جديد امكاناتي چون نمايش آگهي ، قابليت باز كردن و بسط محتواي يك پنجره به كل صفحه نمايشگر ( مشابه امكانات ويندوز و ديگر سيستم عامل ها) و امكاناتي ويژه براي متخصصان و برنامه نويسان در نظر گرفته شده است.
گرافيك بهتر، قابليت نمايش محتواي صفحه به صورت تمام گرافيكي يا تمام متني و وجود بسياري از خدمات جستجوي گوگل در iGoogle از جمله ديگر امكانات اين سرويس است
ابزاری جهت شخصی سازی سرویس های گوگل به شمار می رود، شما می توانید جیمیل، گوگل باز و صفحه فیس بوکتان را در اینجا جمع کنید و چک کنید. علاقه مندی های محقق است.


۱۶ : Browser Sync :
آیا شما هم از جمله افرادی هستید که از مرورگر محبوب فایرفاکس استفاده می کنند؟! از این افزونه مطمئنا لذت خواهید برد.


۱۷ : Base :
محتوای پژوهشی خود را در وب بارگذاری و آن را با جهانیان با اشتراک بگذارید. لذت به اشتراک گذاری همواره با یادگیری همراه است.


۱۸ : Web Accelerator :
امکانی ویژه از گوگل که با استفاده از آن می توانید سرعت دسترسی خود را به صفحات وب افزایش دهید.


۱۹ : Google Docs :
یک امکان عالی دیگر از گوگل برای ایجاد و مدیریت آنلاین مستندات شما، با قابلیت تنظیمات و شخصی سازی هر چه بیشتر و البته به اشتراک گذاری آن در بین گروه های کاربری گوگل داکز است.
گوگل داکس اند اسپردشیتز برنامه واژه پرداز و صفحات گسترده به صورت بر خط توسط گوگل است. از قابلیت‌های مهم این برنامه می‌توان به ذخیره با پسوندهای .xls و .doc اشاره کرد گوگل داکس به کاربران این امکان را می‌دهد که اسناد را به صورت آنلاین ایجاد یا ویرایش کنند، در محیطی نه چندان غیرمتفاوت با مایکروسافت ورد. این سرویس در ابتدا Writely نامگذاری شد، اما گوگل آن را در ۹ مارس ۲۰۰۶ خریداری کرد، که در آن زمان استفاده از آن مانند جی‌میل فقط با داشتن دعوتنامه امکان‌پذیر بود در ۶ ژوئن برنامه‌ای دارای محیط آزمایشی جهت ویرایش ساخت که در 10 اکتبر با گوگل داکس ادغام شد.


۲۰ : Send to Phone :
یکی از برترین سرویس های ارسال پیامک از طریق وب به تلفن های همراه که البته فقط در ایالات متحده قابل استفاده است و به درد کاربران ایرانی نمی خورد.


۲۱ : GrandCentral :
برقراری ارتباطات با تمامی نقاط دنیا با ارزانترین روش ممکن یکی از موضوعاتی است که در پیشبرد پروژه های تحقیقاتی بسیار تاثیر گذار است . استفاده از این سرویس اگرچه بهترین و در دسترس ترین سرویس موجود در وب نیست و در حال حاضر صرفا به کاربران ایالت متحده سرویس می دهد، اما با توجه به امکانات عالی و البته پشتیبانی غول دنیای وب در پشت سرش رقیبی سرشناس برای فعالین این حوزه در آینده به شمار خواهد رفت.


۲۲ : Google Sites :
تا به حال به این فکر کرده اید که برای عرضه و اشتراک مطالب خود در قالب یک تیم پروژه با افرادی که دور از آن ها زندگی می کنید، استفاده از یک سایت می تواند روش سودمند برای تعامل بین اعضای تیم باشه. اگر دوست دارید با کمترین سواد فنی یک محیط تعاملی جذاب داشته باشید، می توانید سایت خود را در اینجا راه اندازی کنید.
یکی دیگر از خدمات گوگل, Google Sites است که افراد کمی از وجود آن مطلع هستند. در این سرویس, کاربران امکان ایجاد یک سایت بدون دانستن حتی یک خط کد برنامه نویسی را دارند و هر فردی می تواند با نام کاربری و کلمۀ عبور در عرض چند دقیقه یک سایت در حد متوسط را با حجم آپلود ۱۰ GB و پهنای باند نامحدود راه اندازی کند.

۲۳ : GoogleTalk :
این همان یاهومسنجر گوگل است، البته به اسم گوگل تاک. کیفیت صوت آن از یاهو مسنجر بهتر است و یک ابزار ابتدایی با کارکرد های فوق العاده برقراری یک ارتباط چند رسانه ای با هر نقطه از دنیا. بدون شک راه حلی ارزان و مطمئن برای تبادل اطلاعات علمی شما خواهد بود. قابلیت‌ها:
برخی از خصوصیات مهم گوگل تاک عبارتند از:
• قابلیت رد و بدل کردن و استفاده از اطلاعات
• دریافت و ارسال پیام‌های فوری
• یکپارچگی با سایر سرویس‌های گوگل
• مکالمه صوتی با کیفیت بالا
• رمزنگاری اطلاعات تبادلی
• امکان ارسال پست صوتی
• قابلیت ارسال و دریافت فایل
• امکان پیغام‌گذاری آفلاین
• آگاهی از آخرین ایمیل‌های دریافت شده

۲۴ : Pinyin IME :
محصول خاص برای افراد خاص. اگرچه این یکی از تاثیرگذارترین ابزار برقراری ارتباط در چین محسوب می شود و به نوعی یکی از پرکاربردترین محصولات گوگلی است اما در صورتی برای شما مفید واقع می شود که پروژه های تحقیقاتی شما به نوعی با بزرگترین صنعت رو به رشد دنیا در ارتباط باشد، بهترین راه حل برای برقراری ارتباط شما با دنیای زبان چینی و مترجمی که نیازهای زبانی شما را تا حدودی رفع می کند.


۲۵ : Babelplex :
اگرچه آخرین ابزار معرفی شده ما برای گوگل نیست ولی گوگل به خوبی از آن استفاده می کند. یک ابزار مترجم قوی برای واژگان تخصصی که بیش از ۲۹ زبان زنده دنیا را پشتیبانی می کند.

دیدگاه خود را بیان کنید



نظرسنجی